-->

Ahad, Jun 22, 2008

Doa Hari Lahir...


Terima kasih Ya Allah untuk usia yang telah Engkau berikan. Terima kasih juga untuk setiap rezki yang Engkau kurniakan. Terima kasih untuk setiap cubaan yang Engkau turunkan.Terima kasih untuk bakat dan ilham yang Engkau anugerahkan. Sesungguhnya terlalu banyak yang telah Engkau berikan kepadaku...dan terlalu sedikit pengabdianku terhadapMu.


Engkau tetap menerima walau terkadang aku alpa, aku lupa, aku tersilap dan khilaf menafsir makna setiap kurniaan dan dugaan. Namun begitu besar kasihMu...Engkau tetap melindungi aku walaupun terkadang aku kalut merungut ketika saat-saat lemahku datang.Aku tidak pernah menafikan hakMu sebagai Khaliq walaupun terkadang aku terbuai dengan kesedihan dan kesakitan yang amat pedih.


Ampunkan aku Ya Allah pabila aku merintih nasibku di hadapanMu. Kalau bukan kepadaMu, kepada siapa lagi harus ku mengadu? Aku tidak pernah menyesali kewujudanku ini Ya Allah...namun aku hanyalah hambaMu yg dhaif dan lemah. Adakalanya aku kurang kesabaran. Ada masanya aku goyah keimanan. Ada masanya aku hampir terikut bisikan syaitan. Namun dengan limpahan kasih sayangMu, Engkau menarikku kembali jauh daripada kesesatan.


Dalam usia begini...aku ingin menjadi lebih dekat padaMu Ya Rahman. Dalam usia yang makin jauh ini...aku ingin lebih merinduiMu Ya Rahiim. Dalam usia meniti senja ini...aku ingin sekali menyambut panggilan KaabahMu Ya Al Malik.Dalam usia ubanan ini yang ku inginkan hanyalah ketenangan, kekusyukan beribadah, segala kesederhanaan dan kerendahan hati tanpa berhenti menghulur kasih pada yang sudi.


Ya Muhaimin...pimpinlah tangan hambaMu ini...pimpinlah hati hambaMu ini...pimpinlah langkah hambaMu ini akan sentiasa berpijak di atas jalan kebenaran. Ya Al Quddus... sebagai hambaMu yang hina dina, aku takkan mungkin mencapai sempurna, tapi kasihanilah aku... bimbinglah aku sentiasa agar aku mampu meniti titian siratulmustakimMu dengan tenang dan mudah tanpa cela.


Ya Al Hakiim...berikanlah ilham kepadaku agar aku mampu terus berkarya Agar aku terus mampu memberikan sedikit ikhtibar dan dakwah dengan caraku. Hulurkan kepadaku bijaksana agar aku mampu terus memacu kalam keinsanan sehingga tiba masanya Engkau menjemputku pergi.


Terima kasih Ya Allah atas segala takdir yang telah Engkau tentukan untukku. Engkaulah Ya Maha Besar... peliharalah aku si yatim piatu ini agar terus berpegang teguh pada taliMu.


Terimalah permohonan hambaMu yang sedang bermusafir di bumiMu ini Ya Al Mudzill.

Amin Ya Rabbul Alamin.

Terima kasih Ya Allah untuk usia yang telah Engkau berikan. Terima kasih juga untuk setiap rezki yang Engkau kurniakan. Terima kasih untuk setiap cubaan yang Engkau turunkan.Terima kasih untuk bakat dan ilham yang Engkau anugerahkan. Sesungguhnya terlalu banyak yang telah Engkau berikan kepadaku...dan terlalu sedikit pengabdianku terhadapMu.


Engkau tetap menerima walau terkadang aku alpa, aku lupa, aku tersilap dan khilaf menafsir makna setiap kurniaan dan dugaan. Namun begitu besar kasihMu...Engkau tetap melindungi aku walaupun terkadang aku kalut merungut ketika saat-saat lemahku datang.Aku tidak pernah menafikan hakMu sebagai Khaliq walaupun terkadang aku terbuai dengan kesedihan dan kesakitan yang amat pedih.


Ampunkan aku Ya Allah pabila aku merintih nasibku di hadapanMu. Kalau bukan kepadaMu, kepada siapa lagi harus ku mengadu? Aku tidak pernah menyesali kewujudanku ini Ya Allah...namun aku hanyalah hambaMu yg dhaif dan lemah. Adakalanya aku kurang kesabaran. Ada masanya aku goyah keimanan. Ada masanya aku hampir terikut bisikan syaitan. Namun dengan limpahan kasih sayangMu, Engkau menarikku kembali jauh daripada kesesatan.


Dalam usia begini...aku ingin menjadi lebih dekat padaMu Ya Rahman. Dalam usia yang makin jauh ini...aku ingin lebih merinduiMu Ya Rahiim. Dalam usia meniti senja ini...aku ingin sekali menyambut panggilan KaabahMu Ya Al Malik.Dalam usia ubanan ini yang ku inginkan hanyalah ketenangan, kekusyukan beribadah, segala kesederhanaan dan kerendahan hati tanpa berhenti menghulur kasih pada yang sudi.


Ya Muhaimin...pimpinlah tangan hambaMu ini...pimpinlah hati hambaMu ini...pimpinlah langkah hambaMu ini akan sentiasa berpijak di atas jalan kebenaran. Ya Al Quddus... sebagai hambaMu yang hina dina, aku takkan mungkin mencapai sempurna, tapi kasihanilah aku... bimbinglah aku sentiasa agar aku mampu meniti titian siratulmustakimMu dengan tenang dan mudah tanpa cela.


Ya Al Hakiim...berikanlah ilham kepadaku agar aku mampu terus berkarya Agar aku terus mampu memberikan sedikit ikhtibar dan dakwah dengan caraku. Hulurkan kepadaku bijaksana agar aku mampu terus memacu kalam keinsanan sehingga tiba masanya Engkau menjemputku pergi.


Terima kasih Ya Allah atas segala takdir yang telah Engkau tentukan untukku. Engkaulah Ya Maha Besar... peliharalah aku si yatim piatu ini agar terus berpegang teguh pada taliMu.


Terimalah permohonan hambaMu yang sedang bermusafir di bumiMu ini Ya Al Mudzill.

Amin Ya Rabbul Alamin.

144 comments:

makmie berkata...

tersentuh hati baca doa ni. mohon kebenaran untuk copy. tq

Tanpa Nama berkata...

SALAM..

saya minta izin untuk copy doa ini juga..izinkan saya yer..terima kasih

ida berkata...

SALAM..

saya minta izin untuk copy doa ini juga..izinkan saya yer..terima kasih

ida

Faez berkata...

saya minta izin untuk copy juga ye. izinkan saya ye.. terima kasih.

Lilue berkata...

assalammualaikum..

saya pohon izin untuk copy doa ini ya.. terima kasih..

~ Mummy Gee ~ berkata...

SALAM..

saya minta izin untuk copy doa ini juga..izinkan saya yer..terima kasih

imma berkata...

Salam,
saya minta izin utk copy doa ini. Terima kasih. semuga Allah Sentiasa murahkan rezeki saudara

zermye adnan berkata...

minta izin utk copy doa ni juga..`

Tanpa Nama berkata...

salam. saya juga minta izin untuk dapatkan salinan doa ini. tima kasih

Tanpa Nama berkata...

mohon izin utk copy doa ini.tq

titank berkata...

mohon izin untuk copy do'a ini.
semoga Allah selalu memberikan pahala pada orang yang selalu menyebarkan kebaikan kepada orang lain. Amin

Tanpa Nama berkata...

SALAM...saya mohon izin utk copy doa ini yer..

syedmohdfaizal berkata...

cantik doa ni...mohon kebenaran utk copy..terima kasih..semoga Allah memanjangkan umurmu...amin..

Tanpa Nama berkata...

Assalamualaikum, nice doa! allow me to copy. thank you :) May Allah bless you. Amiin

fathisme berkata...

terima kasih.
izinkan saya copy juga ye?
terima kasih..

hanafi berkata...

mintak izin nk copy...syukran

Tanpa Nama berkata...

salam..

just nak mintak kebenaran copy this doa..

I need it for our birthday celebration this weekend.

thx!

Tanpa Nama berkata...

Salam.mohon kebenaran tuk copy.tq

Tanpa Nama berkata...

Salam.mohon kebenaran tuk copy.tq

yaya berkata...

salam, izikan diriku utk copy ayat ini juga~~

draman berkata...

Sebak hati membaca doa hari lahir itu.Selama ini kita tidak pernah terlintas untuk mengucap rasa syukor pada hari lahir dengan doa yg demikian melainkan dgn bersuka ria.Terima kasih keran sudi berkongsi.

Tanpa Nama berkata...

amiinnn.....sgt tersentuh hati membaca doa ini..mintak izin nak copy jugak yerrr....

Tanpa Nama berkata...

Salam...Izinkan saya untuk copy ayat ni juga

adLedash berkata...

salam..

saya mintak izin copy doa ni..sempena hari saya hari ini...jazakillahu khairan..~

asad berkata...

salam...
sy mintak izin copy n paste doa ni ye..utk keberkatan kte semua..semoga d rahmati ALLAH SWT... :)

lyleen berkata...

salam..
maaf..sy mintk izin utk copy doa ni..
Sempena hari lahir sy dan seg pnduan tok sy..

ainasaleh berkata...

salam.sungguh tersentuh membaca doa ini.setiap baitan yang sungguh bermakna. maaf minta izin untuk copy ye..

Tanpa Nama berkata...

salam

nak copy doa ini....thanks a lot...ia amat bermakna bagi saya...

Tanpa Nama berkata...

salam....saye pun ingin minta izin nk copy doa nie.... :)

Muhammad berkata...

saya pohon untuk copy doa ini.terima kasih..

Tanpa Nama berkata...

Salam.. saya nak minta izin utk copy doa ni. Semoga sentiasa di bawah rahmat Allah

NuRFaRaH HaNi berkata...

salam...saya juga nk copy doa nie...syahdu je bile bace

Kasawari berkata...

minta izin juga utk copy.. terima kasih..

Tanpa Nama berkata...

mohon izin untuk copy do'a ini.
semoga Allah selalu memberikan pahala pada orang yang selalu menyebarkan kebaikan kepada orang lain. Amin

Tanpa Nama berkata...

salam..mohon utk copy ye..mekasih

Tanpa Nama berkata...

mohon unt copy doa nie yea....

Tanpa Nama berkata...

Salam , minta izin untuk copy doa ini ye...

epal berkata...

semoga sentiasa dalam lindungan Nya... mohon copy doa ya sis...

Tanpa Nama berkata...

mohon copy ye.. =)

Tanpa Nama berkata...

minta izin utk copy juga...tq

Sabrina Syarfa berkata...

assalamualaikum.
sy pun nak minta izin copy,ye.
syukran

Tanpa Nama berkata...

Salam...Sy minta izin copy n paste doa ini ye.....tq

Tanpa Nama berkata...

salam mohon copy...tq

sapphire berkata...

salam...

minta izin untuk copy doa nie..^^ tq

bilqisdreamz berkata...

minta izin untuk copy

Tanpa Nama berkata...

Mohon izin copy doa ini, terima kasih.

Drpd,
HambaAllah

siti berkata...

Mohon copy..

Tanpa Nama berkata...

assalamualaikum...saya mohon izin utk share doa ini...
sungguh indah...tersentuh hati...

sudipVSsenduk berkata...

minta izin copy doa ini ya. Harap Allah permudahkan urusan mu

Tanpa Nama berkata...

mohon copy...moga usaha tuan sentiasa di berkati...

Tanpa Nama berkata...

Salam, mohon utk copy doa ini..cukup indah sekali...barakallahu laka...syukran
:)

Tanpa Nama berkata...

mohon copy juga ye

Tanpa Nama berkata...

Assalamualaikum, saya minta izin copy ya. terimakasih. semuga kita sentiasa di dalam lindunganNYA.

Hana berkata...

salam..mohon copy jgk yer.terima kasih :)

Tanpa Nama berkata...

salam.mohon share..terima kasih

Tanpa Nama berkata...

mohon share doa ini juga

Tanpa Nama berkata...

salam...mohon jasa untuk copy doa ini....terharu

Zara berkata...

salam..minta izin copy..cantik susunan doa ni.. tq

Tanpa Nama berkata...

slm...
izinkan saya copy ye.. :)

Tanpa Nama berkata...

Assalamualaikum: Saya minta izin untuk 'copy' and 'paste' "Doa" dan "remember". Terima kasih.

Tanpa Nama berkata...

sedih sgt.... tapi aq pun jugak turut bsyukur dgn takdir ILAHI kpd aq, y hina ini...

Tanpa Nama berkata...

salam...izinkan saya utk copy doa ini...terimakasih :)

Tanpa Nama berkata...

Salam, mohon izin menyalin doa ini.

Tanpa Nama berkata...

Assalam....
minta izin copy bait-bait indah ini...terima kasaih.

Tanpa Nama berkata...

salam...minta izin copy doa ini.

2 HATI 1 JIWA berkata...

minta izin copy...thanks..:)

Amir Hassan berkata...

minta izin copy

Tanpa Nama berkata...

Ass. minta izin copy ya, mau saya munculkan juga di sambasalim.com... syukron

Tanpa Nama berkata...

Assalam.. sy juga memohon izin utk salin doa ini..

cikmin berkata...

Salam Alaik...

Mencari doa sempena hari lahir...membawa saya ke sini..setelah membaca baitnya cukup buat diri ini tersentuh dan keinsafan juga bertandang..mohon halakan untuk perkongsian di blog saya...terima kasih.

Tanpa Nama berkata...

As salam. Minta Izin utk copy yer..sangat indah bait-bait katanya..terima kasih.

Jemi.Azmi berkata...

Izin copy

Azura berkata...

minta izin copy yea... trima kasih

Tanpa Nama berkata...

sgt terkesan dihati..mohon utk copy.tQ

Tanpa Nama berkata...

assalamualaikum..mohon keizinan untuk copy doa ini ya.. semoga dipanjangkan amalan.. terima kasih

Tanpa Nama berkata...

Assalamualaikum...sungguh tersentuh doa ini..izinkan kak copy ya...-ummu syakir

ErnieFaizal Siti berkata...

salam..memandangkan hari ini hari jadi saya..mohon share di blog saya ye..thank you..

Tanpa Nama berkata...

Assalamualaikum....

Doa yang baik.... Minta izin untuk copy...Terima kasih.. ~ Mas

♥ МÎSΖ αϊĐĂ ♥ berkata...

salam. minx copy yer.

Tanpa Nama berkata...

salam.. sangat indah doa dan kata2 ini. mintak izin utk share

Cik Eliza berkata...

mohon share,, :)

Rafikasastras berkata...

Salam sejahtera kepada anda semua.

Terima kasih kerana sudi berkongsi doa ini. Semoga dapat kita manfaatkan bersama dengan harapan hari ini kita menjadi lebih baik dari semalam. Dari Allah kita datang, kepada Allah juga kita akan pulang. Mudah-mudahan kita tidak akan 'pulang'dengan tangan kosong dan miskin amalan. Semoga Allah melimpahkan rahmat dan kasih-sayang kepada kita semua. Amin...

Tanpa Nama berkata...

salam. minta copy doa ini. Terima kasih. Smoga Allah memberkati anda.

Tanpa Nama berkata...

mohon share bait2 kata ini.. terima kasih
-ZD-

~::PermatA::~ berkata...

Minta izin tuk share...5/10/2011..sempena HB ke-28.

Tanpa Nama berkata...

minta izin utk copy.
tq :X

Tanpa Nama berkata...

mintak izin unt copy yea....

Baharin berkata...

Kepada pemilik blog ini..
saya mohon kebenaran untuk berkongsi doa ini dgn saudara mara serta teman2 saya. terimakaseh.

Tanpa Nama berkata...

mohon copy yea...

Uchop Kembara berkata...

ASSALAMUALAIKUM...

Cantik doa ini, saya minta keizinan untuk copy doa ini semoga sahabat sentiasa dirahmati Allah selalu

Tanpa Nama berkata...

AsSalam

Indah kata-kata di dalam doa ini mohon untuk di muat turun .. semoga memberi rahmat kpd tuan/puan...

Tanpa Nama berkata...

mohon copy ye..

Aien berkata...

Mohon copy ye tuan rumah..halalkan ye

Tanpa Nama berkata...

halalkan utk copy...

Tanpa Nama berkata...

salam, minta izin dan halal copy ye ~

Rumah Amal berkata...

Minta Izin Share di website saya www.rumahamal.com

moonef berkata...

mohon copy juga yaa..thanks!!

aZLiNda berkata...

tersentuhnya hati saya. saya juga mohon untuk copy. terima kasih.

Tanpa Nama berkata...

suka sangat... nak copy ya..

Tanpa Nama berkata...

salam.nak mintak izin copy ye

Abdul Samad berkata...

Syukran.... mohon copy teks doa ni ye! Muga Allah SWT memperkenankan doa dan hajat anda dan kita semua....Aminnnn

Tanpa Nama berkata...

as salam...mohon copy n share doa nie ye...sempena arinie hari lahir sy yg ke 29..tq

hanie ifa berkata...

mohon share segala kata2 indah anda

Tanpa Nama berkata...

Izin copast terima kasih.:)

Tanpa Nama berkata...

Minta izin copy doa ini ... terima kaseh!

ehmm..... berkata...

Assalam alaykum , May Allah bless you always ... Ameen ....mohon izin untuk SHARE boleh ya :)

Tanpa Nama berkata...

menitis air mata ku apabila membaca doa karangan mu ini. Kami doakan semoga Allah memberi ilham kepada anda untuk berdakwah melalui melalui karya mu yang menyentuh hati seperti ini. Amin

Tanpa Nama berkata...

salam.. mohon izin copy & share.. :)

Tanpa Nama berkata...

As salam..mohon copy..tq

Tanpa Nama berkata...

Assalamualaikum
Mohon izin copy.
Terima Kasih

Tanpa Nama berkata...

sangat sedih n trkesan..mohon izin copy yer..=)

Tanpa Nama berkata...

Saya sangat terkesan sekali dengan tulisan doa di atas. Mohon izin untuk copy paste.......

Tanpa Nama berkata...

As salam.. mohon izin utk copy.. terima kasih.

Tanpa Nama berkata...

Assalamualaikum.... mohon izin utk copy.. terima kasih

Tanpa Nama berkata...

As-salam..sya mohon keizinan utk copy paste doa ini sempena hari kelahiran sya esok...

arilman0224 berkata...

Assalamualaikum admin,
izinkan saya copy doa ni n paste kt fb saya...hari ni hari kelahiran saya di bumi ALLAH...thks admin

Tanpa Nama berkata...

Assalamualaikum

izinkan saya copy doa ni n paste

Tanpa Nama berkata...

assalamualaikum.... mohon share

Tanpa Nama berkata...

mintak copy :)

Precious Pearl berkata...

terima kasih untuk perkogsian doa ni. izin copy. :)

Tanpa Nama berkata...

minta copy...tq

Tanpa Nama berkata...

trm ksh utk pkongsian. mohon keizinan utk copy.tq

Tanpa Nama berkata...

mohon izin copy doa ini. terimakasih

hamba Allah

Zue berkata...

mohon izin copy..

WhiteLady67 berkata...

Aslmkum. Mohon izin untuk copy n paste. Trm ksh.

Tanpa Nama berkata...

Alhamdulilla dengan kata2 yang indah. Mohon izin untok copy n paste. Macey :)

Tanpa Nama berkata...

Salam bro.mintak izin copy n paste doa ini.moga diberkati.amin.

Tanpa Nama berkata...

Assalamualaikum wbt.minta izin copy & paste doa ini.tersentuh bila membaca doa ini.Terima kasih

Tanpa Nama berkata...

izinkan saya copy doa ini....tersangatlah syahdunya

Tanpa Nama berkata...

izinkan saya untuk copy tapi kenapa x leh copy

Tanpa Nama berkata...

Assalammualaikum,izinkan sya copy yerk.....

Tanpa Nama berkata...

sgt menyentuh hati dan bermakna...mohon izin share dan copy...smoge peroleh pahala keberkatan nasihat yg bermanfaat...

Tanpa Nama berkata...

Salam. Saya mohon izin minta copy. Terima kasih.

Maslyeen berkata...

As-salam.. Subhanallah..mohon ya Allah perkenankan doa ini.. mhn izin share juga ya, jazakallah :)

Tanpa Nama berkata...

Doa yg menginsafkan insan agar mensyukuri terlalu banyak rahmat yg Allah berikan dan seharusnya kita memikirkan apakah kebajikan dan ibadah yg perlu ditingkatkan sempena majlis hari lahir. Mohon izin nak berkongsi dan copy doa ini ye

Tanpa Nama berkata...

doa yg sgt2 mengisafi...sy mohon share. Tq

Tanpa Nama berkata...

As-salam, izinkan saya copy ya.

Tanpa Nama berkata...

As-salam, Saya memohon izinkan saya copy Doa di atas ya
Asmah Tuah
Tk.

arham berkata...

mohon kongsi guna doa ya..

Siti Azlina Abdul Aziz berkata...

Mohon kongsi

Siti Azlina Abdul Aziz berkata...

Mohon kongsi

Tanpa Nama berkata...

Mohon kongsi

Tanpa Nama berkata...

mohon copy

Tanpa Nama berkata...

Mohon copy. Terma kasih

:)) :)] ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( :-t b-( :-L x( =))

Catat Ulasan

Tulis je la apa nak tulis :p

.~Sebelum Mata Terpejam~ ©2006 - 2014. Hakcipta :rafikasastras~http://rafikasastras.blogspot.com/™~