-->

Ahad, Jun 22, 2008

Doa Hari Lahir...


Terima kasih Ya Allah untuk usia yang telah Engkau berikan. Terima kasih juga untuk setiap rezki yang Engkau kurniakan. Terima kasih untuk setiap cubaan yang Engkau turunkan.Terima kasih untuk bakat dan ilham yang Engkau anugerahkan. Sesungguhnya terlalu banyak yang telah Engkau berikan kepadaku...dan terlalu sedikit pengabdianku terhadapMu.


Engkau tetap menerima walau terkadang aku alpa, aku lupa, aku tersilap dan khilaf menafsir makna setiap kurniaan dan dugaan. Namun begitu besar kasihMu...Engkau tetap melindungi aku walaupun terkadang aku kalut merungut ketika saat-saat lemahku datang.Aku tidak pernah menafikan hakMu sebagai Khaliq walaupun terkadang aku terbuai dengan kesedihan dan kesakitan yang amat pedih.


Ampunkan aku Ya Allah pabila aku merintih nasibku di hadapanMu. Kalau bukan kepadaMu, kepada siapa lagi harus ku mengadu? Aku tidak pernah menyesali kewujudanku ini Ya Allah...namun aku hanyalah hambaMu yg dhaif dan lemah. Adakalanya aku kurang kesabaran. Ada masanya aku goyah keimanan. Ada masanya aku hampir terikut bisikan syaitan. Namun dengan limpahan kasih sayangMu, Engkau menarikku kembali jauh daripada kesesatan.


Dalam usia begini...aku ingin menjadi lebih dekat padaMu Ya Rahman. Dalam usia yang makin jauh ini...aku ingin lebih merinduiMu Ya Rahiim. Dalam usia meniti senja ini...aku ingin sekali menyambut panggilan KaabahMu Ya Al Malik.Dalam usia ubanan ini yang ku inginkan hanyalah ketenangan, kekusyukan beribadah, segala kesederhanaan dan kerendahan hati tanpa berhenti menghulur kasih pada yang sudi.


Ya Muhaimin...pimpinlah tangan hambaMu ini...pimpinlah hati hambaMu ini...pimpinlah langkah hambaMu ini akan sentiasa berpijak di atas jalan kebenaran. Ya Al Quddus... sebagai hambaMu yang hina dina, aku takkan mungkin mencapai sempurna, tapi kasihanilah aku... bimbinglah aku sentiasa agar aku mampu meniti titian siratulmustakimMu dengan tenang dan mudah tanpa cela.


Ya Al Hakiim...berikanlah ilham kepadaku agar aku mampu terus berkarya Agar aku terus mampu memberikan sedikit ikhtibar dan dakwah dengan caraku. Hulurkan kepadaku bijaksana agar aku mampu terus memacu kalam keinsanan sehingga tiba masanya Engkau menjemputku pergi.


Terima kasih Ya Allah atas segala takdir yang telah Engkau tentukan untukku. Engkaulah Ya Maha Besar... peliharalah aku si yatim piatu ini agar terus berpegang teguh pada taliMu.


Terimalah permohonan hambaMu yang sedang bermusafir di bumiMu ini Ya Al Mudzill.

Amin Ya Rabbul Alamin.

144 ulasan:

  1. tersentuh hati baca doa ni. mohon kebenaran untuk copy. tq

    BalasPadam
  2. SALAM..

    saya minta izin untuk copy doa ini juga..izinkan saya yer..terima kasih

    BalasPadam
  3. SALAM..

    saya minta izin untuk copy doa ini juga..izinkan saya yer..terima kasih

    ida

    BalasPadam
  4. saya minta izin untuk copy juga ye. izinkan saya ye.. terima kasih.

    BalasPadam
  5. assalammualaikum..

    saya pohon izin untuk copy doa ini ya.. terima kasih..

    BalasPadam
  6. SALAM..

    saya minta izin untuk copy doa ini juga..izinkan saya yer..terima kasih

    BalasPadam
  7. Salam,
    saya minta izin utk copy doa ini. Terima kasih. semuga Allah Sentiasa murahkan rezeki saudara

    BalasPadam
  8. minta izin utk copy doa ni juga..`

    BalasPadam
  9. salam. saya juga minta izin untuk dapatkan salinan doa ini. tima kasih

    BalasPadam
  10. mohon izin utk copy doa ini.tq

    BalasPadam
  11. mohon izin untuk copy do'a ini.
    semoga Allah selalu memberikan pahala pada orang yang selalu menyebarkan kebaikan kepada orang lain. Amin

    BalasPadam
  12. SALAM...saya mohon izin utk copy doa ini yer..

    BalasPadam
  13. cantik doa ni...mohon kebenaran utk copy..terima kasih..semoga Allah memanjangkan umurmu...amin..

    BalasPadam
  14. Assalamualaikum, nice doa! allow me to copy. thank you :) May Allah bless you. Amiin

    BalasPadam
  15. terima kasih.
    izinkan saya copy juga ye?
    terima kasih..

    BalasPadam
  16. mintak izin nk copy...syukran

    BalasPadam
  17. salam..

    just nak mintak kebenaran copy this doa..

    I need it for our birthday celebration this weekend.

    thx!

    BalasPadam
  18. Salam.mohon kebenaran tuk copy.tq

    BalasPadam
  19. Salam.mohon kebenaran tuk copy.tq

    BalasPadam
  20. salam, izikan diriku utk copy ayat ini juga~~

    BalasPadam
  21. Sebak hati membaca doa hari lahir itu.Selama ini kita tidak pernah terlintas untuk mengucap rasa syukor pada hari lahir dengan doa yg demikian melainkan dgn bersuka ria.Terima kasih keran sudi berkongsi.

    BalasPadam
  22. amiinnn.....sgt tersentuh hati membaca doa ini..mintak izin nak copy jugak yerrr....

    BalasPadam
  23. Salam...Izinkan saya untuk copy ayat ni juga

    BalasPadam
  24. salam..

    saya mintak izin copy doa ni..sempena hari saya hari ini...jazakillahu khairan..~

    BalasPadam
  25. salam...
    sy mintak izin copy n paste doa ni ye..utk keberkatan kte semua..semoga d rahmati ALLAH SWT... :)

    BalasPadam
  26. salam..
    maaf..sy mintk izin utk copy doa ni..
    Sempena hari lahir sy dan seg pnduan tok sy..

    BalasPadam
  27. salam.sungguh tersentuh membaca doa ini.setiap baitan yang sungguh bermakna. maaf minta izin untuk copy ye..

    BalasPadam
  28. salam

    nak copy doa ini....thanks a lot...ia amat bermakna bagi saya...

    BalasPadam
  29. salam....saye pun ingin minta izin nk copy doa nie.... :)

    BalasPadam
  30. saya pohon untuk copy doa ini.terima kasih..

    BalasPadam
  31. Salam.. saya nak minta izin utk copy doa ni. Semoga sentiasa di bawah rahmat Allah

    BalasPadam
  32. salam...saya juga nk copy doa nie...syahdu je bile bace

    BalasPadam
  33. minta izin juga utk copy.. terima kasih..

    BalasPadam
  34. mohon izin untuk copy do'a ini.
    semoga Allah selalu memberikan pahala pada orang yang selalu menyebarkan kebaikan kepada orang lain. Amin

    BalasPadam
  35. salam..mohon utk copy ye..mekasih

    BalasPadam
  36. mohon unt copy doa nie yea....

    BalasPadam
  37. Salam , minta izin untuk copy doa ini ye...

    BalasPadam
  38. semoga sentiasa dalam lindungan Nya... mohon copy doa ya sis...

    BalasPadam
  39. mohon copy ye.. =)

    BalasPadam
  40. minta izin utk copy juga...tq

    BalasPadam
  41. assalamualaikum.
    sy pun nak minta izin copy,ye.
    syukran

    BalasPadam
  42. Salam...Sy minta izin copy n paste doa ini ye.....tq

    BalasPadam
  43. salam mohon copy...tq

    BalasPadam
  44. salam...

    minta izin untuk copy doa nie..^^ tq

    BalasPadam
  45. Mohon izin copy doa ini, terima kasih.

    Drpd,
    HambaAllah

    BalasPadam
  46. assalamualaikum...saya mohon izin utk share doa ini...
    sungguh indah...tersentuh hati...

    BalasPadam
  47. minta izin copy doa ini ya. Harap Allah permudahkan urusan mu

    BalasPadam
  48. mohon copy...moga usaha tuan sentiasa di berkati...

    BalasPadam
  49. Salam, mohon utk copy doa ini..cukup indah sekali...barakallahu laka...syukran
    :)

    BalasPadam
  50. mohon copy juga ye

    BalasPadam
  51. Assalamualaikum, saya minta izin copy ya. terimakasih. semuga kita sentiasa di dalam lindunganNYA.

    BalasPadam
  52. salam..mohon copy jgk yer.terima kasih :)

    BalasPadam
  53. salam.mohon share..terima kasih

    BalasPadam
  54. mohon share doa ini juga

    BalasPadam
  55. salam...mohon jasa untuk copy doa ini....terharu

    BalasPadam
  56. salam..minta izin copy..cantik susunan doa ni.. tq

    BalasPadam
  57. slm...
    izinkan saya copy ye.. :)

    BalasPadam
  58. Assalamualaikum: Saya minta izin untuk 'copy' and 'paste' "Doa" dan "remember". Terima kasih.

    BalasPadam
  59. sedih sgt.... tapi aq pun jugak turut bsyukur dgn takdir ILAHI kpd aq, y hina ini...

    BalasPadam
  60. salam...izinkan saya utk copy doa ini...terimakasih :)

    BalasPadam
  61. Salam, mohon izin menyalin doa ini.

    BalasPadam
  62. Assalam....
    minta izin copy bait-bait indah ini...terima kasaih.

    BalasPadam
  63. salam...minta izin copy doa ini.

    BalasPadam
  64. Ass. minta izin copy ya, mau saya munculkan juga di sambasalim.com... syukron

    BalasPadam
  65. Assalam.. sy juga memohon izin utk salin doa ini..

    BalasPadam
  66. Salam Alaik...

    Mencari doa sempena hari lahir...membawa saya ke sini..setelah membaca baitnya cukup buat diri ini tersentuh dan keinsafan juga bertandang..mohon halakan untuk perkongsian di blog saya...terima kasih.

    BalasPadam
  67. As salam. Minta Izin utk copy yer..sangat indah bait-bait katanya..terima kasih.

    BalasPadam
  68. minta izin copy yea... trima kasih

    BalasPadam
  69. sgt terkesan dihati..mohon utk copy.tQ

    BalasPadam
  70. assalamualaikum..mohon keizinan untuk copy doa ini ya.. semoga dipanjangkan amalan.. terima kasih

    BalasPadam
  71. Assalamualaikum...sungguh tersentuh doa ini..izinkan kak copy ya...-ummu syakir

    BalasPadam
  72. salam..memandangkan hari ini hari jadi saya..mohon share di blog saya ye..thank you..

    BalasPadam
  73. Assalamualaikum....

    Doa yang baik.... Minta izin untuk copy...Terima kasih.. ~ Mas

    BalasPadam
  74. salam.. sangat indah doa dan kata2 ini. mintak izin utk share

    BalasPadam
  75. Salam sejahtera kepada anda semua.

    Terima kasih kerana sudi berkongsi doa ini. Semoga dapat kita manfaatkan bersama dengan harapan hari ini kita menjadi lebih baik dari semalam. Dari Allah kita datang, kepada Allah juga kita akan pulang. Mudah-mudahan kita tidak akan 'pulang'dengan tangan kosong dan miskin amalan. Semoga Allah melimpahkan rahmat dan kasih-sayang kepada kita semua. Amin...

    BalasPadam
  76. salam. minta copy doa ini. Terima kasih. Smoga Allah memberkati anda.

    BalasPadam
  77. mohon share bait2 kata ini.. terima kasih
    -ZD-

    BalasPadam
  78. Minta izin tuk share...5/10/2011..sempena HB ke-28.

    BalasPadam
  79. minta izin utk copy.
    tq :X

    BalasPadam
  80. mintak izin unt copy yea....

    BalasPadam
  81. Kepada pemilik blog ini..
    saya mohon kebenaran untuk berkongsi doa ini dgn saudara mara serta teman2 saya. terimakaseh.

    BalasPadam
  82. mohon copy yea...

    BalasPadam
  83. ASSALAMUALAIKUM...

    Cantik doa ini, saya minta keizinan untuk copy doa ini semoga sahabat sentiasa dirahmati Allah selalu

    BalasPadam
  84. AsSalam

    Indah kata-kata di dalam doa ini mohon untuk di muat turun .. semoga memberi rahmat kpd tuan/puan...

    BalasPadam
  85. mohon copy ye..

    BalasPadam
  86. Mohon copy ye tuan rumah..halalkan ye

    BalasPadam
  87. halalkan utk copy...

    BalasPadam
  88. salam, minta izin dan halal copy ye ~

    BalasPadam
  89. Minta Izin Share di website saya www.rumahamal.com

    BalasPadam
  90. mohon copy juga yaa..thanks!!

    BalasPadam
  91. tersentuhnya hati saya. saya juga mohon untuk copy. terima kasih.

    BalasPadam
  92. suka sangat... nak copy ya..

    BalasPadam
  93. salam.nak mintak izin copy ye

    BalasPadam
  94. Syukran.... mohon copy teks doa ni ye! Muga Allah SWT memperkenankan doa dan hajat anda dan kita semua....Aminnnn

    BalasPadam
  95. as salam...mohon copy n share doa nie ye...sempena arinie hari lahir sy yg ke 29..tq

    BalasPadam
  96. mohon share segala kata2 indah anda

    BalasPadam
  97. Izin copast terima kasih.:)

    BalasPadam
  98. Minta izin copy doa ini ... terima kaseh!

    BalasPadam
  99. Assalam alaykum , May Allah bless you always ... Ameen ....mohon izin untuk SHARE boleh ya :)

    BalasPadam
  100. menitis air mata ku apabila membaca doa karangan mu ini. Kami doakan semoga Allah memberi ilham kepada anda untuk berdakwah melalui melalui karya mu yang menyentuh hati seperti ini. Amin

    BalasPadam
  101. salam.. mohon izin copy & share.. :)

    BalasPadam
  102. As salam..mohon copy..tq

    BalasPadam
  103. Assalamualaikum
    Mohon izin copy.
    Terima Kasih

    BalasPadam
  104. sangat sedih n trkesan..mohon izin copy yer..=)

    BalasPadam
  105. Saya sangat terkesan sekali dengan tulisan doa di atas. Mohon izin untuk copy paste.......

    BalasPadam
  106. As salam.. mohon izin utk copy.. terima kasih.

    BalasPadam
  107. Assalamualaikum.... mohon izin utk copy.. terima kasih

    BalasPadam
  108. As-salam..sya mohon keizinan utk copy paste doa ini sempena hari kelahiran sya esok...

    BalasPadam
  109. Assalamualaikum admin,
    izinkan saya copy doa ni n paste kt fb saya...hari ni hari kelahiran saya di bumi ALLAH...thks admin

    BalasPadam
  110. Assalamualaikum

    izinkan saya copy doa ni n paste

    BalasPadam
  111. assalamualaikum.... mohon share

    BalasPadam
  112. mintak copy :)

    BalasPadam
  113. terima kasih untuk perkogsian doa ni. izin copy. :)

    BalasPadam
  114. minta copy...tq

    BalasPadam
  115. trm ksh utk pkongsian. mohon keizinan utk copy.tq

    BalasPadam
  116. mohon izin copy doa ini. terimakasih

    hamba Allah

    BalasPadam
  117. Aslmkum. Mohon izin untuk copy n paste. Trm ksh.

    BalasPadam
  118. Alhamdulilla dengan kata2 yang indah. Mohon izin untok copy n paste. Macey :)

    BalasPadam
  119. Salam bro.mintak izin copy n paste doa ini.moga diberkati.amin.

    BalasPadam
  120. Assalamualaikum wbt.minta izin copy & paste doa ini.tersentuh bila membaca doa ini.Terima kasih

    BalasPadam
  121. izinkan saya copy doa ini....tersangatlah syahdunya

    BalasPadam
  122. izinkan saya untuk copy tapi kenapa x leh copy

    BalasPadam
  123. Assalammualaikum,izinkan sya copy yerk.....

    BalasPadam
  124. sgt menyentuh hati dan bermakna...mohon izin share dan copy...smoge peroleh pahala keberkatan nasihat yg bermanfaat...

    BalasPadam
  125. Salam. Saya mohon izin minta copy. Terima kasih.

    BalasPadam
  126. As-salam.. Subhanallah..mohon ya Allah perkenankan doa ini.. mhn izin share juga ya, jazakallah :)

    BalasPadam
  127. Doa yg menginsafkan insan agar mensyukuri terlalu banyak rahmat yg Allah berikan dan seharusnya kita memikirkan apakah kebajikan dan ibadah yg perlu ditingkatkan sempena majlis hari lahir. Mohon izin nak berkongsi dan copy doa ini ye

    BalasPadam
  128. doa yg sgt2 mengisafi...sy mohon share. Tq

    BalasPadam
  129. As-salam, izinkan saya copy ya.

    BalasPadam
  130. As-salam, Saya memohon izinkan saya copy Doa di atas ya
    Asmah Tuah
    Tk.

    BalasPadam
  131. mohon kongsi guna doa ya..

    BalasPadam
  132. Mohon copy. Terma kasih

    BalasPadam

Tulis je la apa nak tulis :p

.~Sebelum Mata Terpejam~ ©2006 - 2014. Hakcipta :rafikasastras~Sebelum Mata Terpejam~