-->

Sabtu, November 17, 2012

Durian Crepe yang enak ;)

Murah dan sedap! ;DUntuk tempahan di kawasan Seremban dan sekitarnya sila hubungi Srie no telefon 012 312 7682 atau inbox Srie Sabilan di facebook :)
Kutipan: Aku Ingin Ke Syurga...Sentiasa peringatkan diri kita bahawa hari kematian seseorang bukanlah hari pesta dimana kita berasa seronok membaca-baca atau mengungkit-ungkit segala aib dan kejahatannya. Mengintai-ngintai cacat celanya. Sehina-hina dan sejahat-jahat manusia, jika dia bertaubat nasuha,jika ibu-bapa redha dan mengampunkannya,jika Allah juga redha dan mengampunkannya,jika manusia yang pernah dijahatinya juga redha dan memaafkannya, insyaallah...Allah juga akan mengampunkan dan meletakkansesiapa sahaja yang dikehendakiNya ditempat yang mulia dan sewajarnya.


Jangan buang masa menilai dan menghisab diri orang lain. Nilai dan hisablah diri kita sendiri.Sebab tiada siapa yang tau di manakah tempat kita di sana nanti. Jangan berangan-angan untukmenghuni syurga kalau di hati kita masih ada rasa riak sombong pada amalan kita. Tempat anda belum terjamin. Begitu juga tempat saya belum pasti di mana. Tiada siapa yang layak mengatakan bahawa tempat mereka adalah di syurga.


*** * ***
.~Sebelum Mata Terpejam~ ©2006 - 2014. Hakcipta :rafikasastras~Sebelum Mata Terpejam~