-->

Khamis, Ogos 13, 2009

Pergi Tak Kembali...Innalillahi wa inna ilaihi roji'un...
Sebutir lagi permata telah kembali ke pangkuan Illahi. Adakah persada nasyid akan sama indah getar iramanya tanpa Ustaz Asri? Bagi saya Ustaz Asri adakahlah seorang tokoh. Tokoh penting yang menyulam damai dengan alunan suaranya yang syahdu mengajak insan mengenal diri, mengenal Rasul dan mengenal Allah. Suara Ustaz Asri dan Rabbani adalah suara kedamaian. Rabbani adalah lambang jihad suci tanpa mementingkan diri dengan topeng-topeng dusta yang selalu dipakai oleh segelintir penggiat seni yang lain. Seni Rabbani adalah seni yang suci.
Seperti Raihan di zaman Nazri, Rabbani berdiri di kelasnya yang tersendiri. Kejayaan demi kejayaan yang dicapai oleh kumpulan Rabbani, kekuatannya berdiri pada Asri. Setelah ketiadaannya, saya harap Rabbani akan terus bertahan dan meneruskan perjuangan dalam kembara seninya tanpa henti. Saya yakin Ustaz Asri telah meninggalkan asas yang kukuh kepada ahli kumpulan Rabbani. Sekarang terpulang kepada mereka untuk meneruskan perjuangan tersebut. Saya tidak mahu Rabbani berkubur. Saya mahu Rabbani terus gagah.
Catatan: Kepada balu Ustaz Asri, takziah saya ucapkan. Semoga anda tabah menghadapi ujian Allah. Kepada anak-anak Ustaz Asri... ayah kalian insan yang hebat! Berusahalah untuk menjadi hebat seperti dia. Al-Fatehah daripasa saya untuk seorang insan budiman yang saya hormati, Allayarham Ustaz Asri Ibrahim. Semoga roh anda berada dikalangan hambaNya yang soleh. Amin.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Tulis je la apa nak tulis :p

.~Sebelum Mata Terpejam~ ©2006 - 2014. Hakcipta :rafikasastras~Sebelum Mata Terpejam~