-->

Rabu, Jun 22, 2011

Doa...

Hari ini hari lahir saya. Saya tidak begitu ghairah untuk menyambutnya. Namun saya menghargai mereka yang sudi mengucapkan selamat hari lahir untuk saya. Terima kasih. Kepada yang terlupa, usah resah. Anda tidak bersalah. Ia tidak menjadikan saya gundah :) Namun saya tetap menghadirkan doa yang sederhana. Doa saya semoga dengan ihsannya Allah memberikan saya ketenangan, menganugerahkan saya rasa cinta dan rindu pada Allah dan Rasulullah s.a.w melebihi kecintaan dan kerinduan saya kepada segala makhluk yang lain di dunia. Saya ingin menjadi lebih ikhlas dan lebih mengasihani sesama insan, tidak terlalu condong mencintai wang dan harta benda.

Tidak banyak yang saya mahu dalam penitian hidup yang hampir sampai ke titik pertengahan ini. Saya cuba melebihkan doa untuk insan-insan disekeliling saya...yang jika dengan izin Allah masih panjang pancaroba kehidupan mereka. Saya bermohon agar mereka dirahmati dan dilimpahi dengan nikmat kebaikan. Ketebalan iman dan ketakwaan. Rezeki dan kasih sayang yang melimpah. Menjadi insan yang baik-baik dan tidak tamak, tidak mementingkan diri sendiri. Permohonan saya, agar insan-insan yang saya kasihi berbahagia dan dipermudahkan perjalanan kehidupan mereka. Kebahagiaan mereka adalah kebahagiaan saya juga.

Kepada sesiapa yang mengenali saya, anda tahu letak diri kalian dalam hati saya. Sekali anda bersikap baik terhadap saya, seribu kali anda termetri di hati. Tidak ada seorang pun antara kalian yang tercicir dalam senarai doa saya. Saya sayang anda semua.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Tulis je la apa nak tulis :p

.~Sebelum Mata Terpejam~ ©2006 - 2014. Hakcipta :rafikasastras~Sebelum Mata Terpejam~